Valintaraati kiinnitti huomiota etenkin Levin tapaan kuunnella laskettelijoita sekä kykyyn ja intoon vastata heidän toiveisiinsa. Kuva: Visit Levi

Valintaraati kiinnitti huomiota etenkin Levin tapaan kuunnella laskettelijoita sekä kykyyn ja intoon vastata heidän toiveisiinsa. Kuva: Visit Levi

Levi on vuoden 2023 hiihtokeskus, Levillä järjestetty hiihdonopetajien kongressi vuoden teko

Renko Satu
4.5.2023

Himoksella 4. toukokuuta järjestetyssä Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa palkittiin Levi vuoden hiihtokeskuksena. Palkittavat valitsi matkailun, median ja lajiliittojen edustajista koostuva raati, jota johtaa Visit Finlandin johtaja Kristiina Hietasaari. Raadin merkittävänä apuna oli kuluttajille Ski.fi-sivuilla tehdyn kyselyn tulokset, joissa mielipiteensä kertoi yli 4 000 laskettelijaa.

”Raati korosti valinnoissaan asiakkaiden kuuntelemista ja sen myötä suorituspaikkojen sekä palvelun kehitystä. Kaikki nyt palkitut ovat tehneet pyyteettömästi työtä laskettelijoiden ja lautailijoiden toiveiden täyttämiseksi. Tämä esimerkillinen asenne edistää paitsi omaa liiketoimintaa myös koko toimialaa”, Hietasaari kertoo.

Keskuksen pitkäjänteinen kehitystyö huomioitiin valintaraadin perusteluissa:

”Investoimalla suuresti, suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti saa paljon aikaiseksi. Levi on kuitenkin tehnyt vieläkin enemmän – kehittänyt hiihtokeskusta palvelemaan entistäkin paremmin laskevan kansan toiveita, paikoin myös ylittäen ne.”

Vuoden teko hiihdonopettajien kongressi, Interski

Laskettelukauden 2022–2023 todennäköisesti merkittävin tapahtuma järjestettiin maaliskuussa, kun Interski kokosi lähes 1 400 hiihdonopettajaa yli kolmestakymmenestä maasta joka neljäs vuosi järjestettävään kansainväliseen kongressiin. Tapahtuma järjestettiin yhteistyönä usean tahon kesken. Mukana järjestelyissä olivat muun muassa Suomen hiihdonopettajat ry, Levin Matkailu, Levin hiihtokeskus sekä suuri taustajoukko.

Levillä järjestetty tapahtuma toimi ainutlaatuisena oppimis- ja tiedonjakamisalustana. Samalla se näytti Suomen monipuolisuuden ja vahvuuden laskettelumaana koko globaalille lasketteluyhteisölle.

Vuoden patrol -keskus valittiin ensimmäistä kertaa

Vuoden lähikeskuksena palkittiin Ounasvaara ja vuoden hiihtokouluna Sveitsin hiihtokoulu.

Vuosikokouksessa jaettiin myös historian ensimmäinen Vuoden patrol -keskuksen palkinto, jonka pokkasi Tahko Mountain.

Ensi kertaa jaettavan palkinnon tavoitteena on kehittää patrol-toimintaa sekä tuoda huomiota ja arvostusta patrol-toiminnalle. Vuoden patrol -keskuksessa patrol-toiminnan tulee olla suunnitelmallista, säännöllistä ja palvelualtista, minkä lisäksi keskuksen tulee edistää rinne- ja hissiturvallisuutta esimerkillisesti. Tahkon patrolit ovat oma-aloitteisesti sekä aktiivisesti osallistuneet valtakunnalliseen patrol-toiminnan kehittämiseen.