Dokumenttielokuvistaan tunnettu Louis Theroux saapuu marraskuussa Leville. Kuva: Daniel Dewsbury

Dokumenttielokuvistaan tunnettu Louis Theroux saapuu marraskuussa Leville. Kuva: Daniel Dewsbury

Louis Theroux vierailee Aurora-tulevaisuustapahtumassa Levillä

Renko Satu
25.5.2023

Palkittu dokumentaristi, elokuvaohjaaja, toimittaja, tuottaja ja kirjailija Louis Theroux saapuu Levitunturiin Aurora-tulevaisuustapahtuman pääpuhujaksi 17. marraskuuta. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna sivistys ja tasa-arvo, joten luvassa on älyllistä kipinää ja ajatuksia herättäviä keskusteluja.

Iso-Britanniasta kotoisin olevan Louis Theroux'n tuottamat dokumenttielokuvat tempaavat mukaansa, paljastaen syvällisiä tarinoita ja herättäen ajatuksia. Summit-konferenssikeskuksessa hän vie yleisön sivistyskeskustelun ytimeen yhdessä Yle Perjantaista tutun toimittajan Sean Ricksin kanssa.

"Olemme todella innoissamme siitä, että Louis Theroux saapuu Suomeen, ja vieläpä Leville. Tämä tekee tapahtumasta todella ainutlaatuisen kokemuksen. Toivomme, että saamme paikan päälle suuren yleisön, sillä tämä on harvinainen tilaisuus, jota ei kannata missata. Louis Theroux'n esiintyminen täällä on todella poikkeuksellinen tapahtuma", Visit Levin tapahtumapäällikkö Pilvi Mäenpuro sanoo.

Theroux'n keskusteluosuuteen on yleisölle vapaa pääsy Levi Summitin auditorioon, jonne mahtuu reilu 400 henkeä.

Pääpuhujan lisäksi tapahtumassa nautitaan kahdeksasta mielenkiintoisesta keskustelukokonaisuudesta, jotka tarkastelevat sivistyksen ja tasa-arvon merkitystä monelta eri kantilta. Eri alojen asiantuntijat avaavat näkemyksiään muun muassa sivistyksen merkityksestä, kulttuurin voimasta, talouden tarvitsemasta sivistyksestä sekä alueellisuuden ja juurien vaikutuksesta tasa-arvoon Suomessa.

Yleisö on tervetullut seuraamaan kaikkia keskusteluja ateriakulut kattavalla päivälipulla, joka sisältää keskustelut, lounaan, kahvit, pop up -taideohjelmaa sekä hissilipun kylältä suoraan tapahtumapaikalle. Kaikki keskustelut mukaan lukien Theroux’n osuus nähdään suorissa striimeissä Yle Areenassa.

"Aurora-tapahtuma on kehittynyt merkittävästi, ja olemme erittäin tyytyväisiä vahvaan yhteistyöhömme Ylen kanssa. Aikaisemmilta vuosilta saamamme positiivinen palaute sisällöistä kannustaa meitä luomaan entistäkin paremman tapahtuman. Tänä vuonna olemme erityisen innoissamme, sillä teemoina ovat tasa-arvo ja sivistys. Haluamme tarjota kävijöillemme ajankohtaisia ja inspiroivia keskusteluja upeassa ympäristössä, jotka herättävät ajatuksia ja edistävät ymmärrystä näistä tärkeistä aiheista", Mäenpuro sanoo.

Tapahtuman kaikki keskustelijat ja teemojen tarkemmat sisällöt julkaistaan alkusyksystä. Aurora-tulevaisuustapahtuma on ainutlaatuinen yhteistyöhanke, jossa Yle vastaa ajankohtaisen sisällön tuottamisesta ja Visit Levi loihtii tapahtumakokemuksen.

Lisää tapahtumasta: auroraevent.fi