Ounasjokijotos herätetään henkiin usean vuoden tauon jälkeen. Kuva: Miika Sirkiä

Ounasjokijotos herätetään henkiin usean vuoden tauon jälkeen. Kuva: Miika Sirkiä

Tule mukaan melomaan Ounasjoelle heinäkuussa – talkoilijoita ja osallistujia haetaan nyt!

Nina Willman
23.3.2023

Ounasjokijotos on kaksipäiväinen melontatapahtuma Ounasjoella. Tapahtuma haluttiin elvyttää usean vuoden tauon jälkeen, ja Ounasjokilain juhlavuosi nähtiin hienona ajankohtana tuoda melonnan ystäviä jälleen joelle.

Tapahtuma alkaa lauantaina 8. heinäkuuta, jolloin melotaan Raattamakosken alta Tepastoon. Tepastossa juhlistetaan 40-vuotiasta lakia Ounasjoen erityissuojelusta. Iltajuhlassa kuullaan puheita ja muisteluita aikalaisilta, jotka olivat mukana mahdollistamassa Ounasjokilain synnyn. Sunnuntaina 9. heinäkuuta melotaan Tepastosta Könkään veneenlaskupaikalle.

”Tapahtuma sopii kaikille peruskuntoisille ihmisille. Kokemusta melomisesta ei juurikaan tarvitse olla”, Tunturikerho Njallan puheenjohtaja Mikko Kuoppala kertoo.

Tapahtuman alussa annetaan opastusta lajiin, ja turvallisuudesta huolehditaan läpi tapahtuman. Reitti on etukäteen testattu. Aikaa melomiseen on arvioitu kuluvan lauantaina noin kuusi tuntia ja sunnuntaina neljästä viiteen tuntia.

”Tapahtumalla on merkitystä jokivarren kylille, kuten Tepastolle, mutta myös laajemmin koko Kittilän alueelle”, Kuoppala arvelee.

Järjestäjät toivovat, että tapahtumasta tulee iso. Ilmoittautuminen on jo auki, ja myös talkoolaisia etsitään.

”Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä, jos järjestelyorganisaatiossa mukana oleminen kiinnostaa. Ennen tapahtumaa on paljon työtä, jota voi tehdä tietokoneella ja puhelimella, ja itse tapahtuman aikaan on tietenkin hommaa joen varressa.”

Tapahtuman iltamista sekä majoitus-, ruoka- ja saunapalveluista vastaa Wild Stay Ounasrannanmajat. Melontaosuuden järjestää Tunturikerho Njalla, joka toimii Suomen Ladun alla Kittilässä.

Lisätietoja: tunturilatu.fi/kerhot/njalla ja puhelinnumerosta 040 523 2099. Tapahtumaan voi ilmoittautua osallistujaksi 18. kesäkuuta mennessä sähköpostilla, njallary@gmail.com.