70 kilometrin taipaleelle startataan Ylläsjärveltä, 55 kilometrin matkalle Äkäslompolosta. maali on Levin keskustassa. Kuva: Ylläs-Levi

70 kilometrin taipaleelle startataan Ylläsjärveltä, 55 kilometrin matkalle Äkäslompolosta. maali on Levin keskustassa. Kuva: Ylläs-Levi

Ylläs–Levi-hiihtokilpailusta suunnitellaan kaksipäiväistä

Renko Satu
26.4.2023

Ylläs–Levi-maastohiihtotapahtumasta suunnitellaan kaksipäiväistä vuoden 2025 keväälle. Jotta laajennussuunnitelmat toteutuisivat, tarvitaan tuplasti nykyistä enemmän osallistujia.

– Hiihtäjiä pitäisi olla vähintään 1500, että kisojen järjestäminen kahtena päivänä olisi järkevää, tapahtuman tuotantopäällikkö Marja Rauhalammi kertoo.

Tänä keväänä tapahtumassa oli mukana lähes 800 hiihtäjää. Talkoolaisia oli noin 180, ja enemmänkin olisi otettu vastaan.

– Kaksipäiväisenä tapahtuma tulisi tarvitsemaan myös reilusti enemmän talkooväkeä. Talkoolaiset ovat äärettömän tärkeä apu, joita ilman tapahtuman järjestäminen olisi täysin mahdotonta, Rauhalammi jatkaa.

Tänäkin vuonna tapahtumassa oli uusia elementtejä, kunYlläs–Levi hiihdettiin ensimmäistä kertaa vapaalla tyylillä. Ensi keväänä Ylläs–Levi järjestetään perinteisellä hiihtotyylillä 6. huhtikuuta. Vuonna 2025 kisassa ovat jälleen edustettuna molemmat hiihtotyylit.

Ylläs–Levi-hiihdon pääjärjestäjinä toimivat Visit Ylläs ja Visit Levi, joilla on tukenaan hiihdon ammattilaisista koostuva työryhmä. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti Kittilän kunta ja Kolarin kunta.